Allez, Allez 2018

Allez, Allez 2018Allez, Allez 2018 je treća verzija pesme koju su Prljavi Inspektor Blaža i Kljunovi posvetili fudbalskoj reprezentaciji Srbije povodom SP u fudbalu u Rusiji.

Za one koji ne znaju, prva verzija pesme Allez, Allez je bila vezana za nastup naše reprezentacije na svetskom prvenstvu 1998. godine, doduše tada se zemlja drugačija zvala nego danas, ali je pesma bila jako popularna i objavljena na albumima Blaže i Kljunova “Sex, droga i Bodiroga” (ITMM), kao i na kompilaciji “Fudbalske himne” (Metropolis Records).

Druga verzija Allez, Allez 2010 je bila posvećena reprezentaciji Srbije povodom svetskog prvenstva u fudbalu u Južnoj Africi i do sada, nije obljavljena ni na jednom zvaničnom izdanju.

Allez, Allez 2018

Evo šta je Inspektor Blaža izjavio povodom najnovije verzije pesme, koja je ovaj put napravljena u dve verzije, prva i zvanična verzija je posvećena reprezentaciji, a druga, svim onim klincima koji sanjaju da će jednog dana postati: Bane, Lane, Adem, Stojke, Duško…

“Ale Ale”koju uvek uradimo kada se naši fudbaleri plasiraju na Mundijal. Snimali smo i video zapis u  Staroj Pazovi i bilo je puno zgoda: Nemanja Matić mi je uzeo sve sličice na tapkama, Stojketu sam šutirao penal, a gol su bile dve zastave. Napravio sam mu “mošu” k’o Ronaldinjo u najboljim danima. Inače, veliki je uspeh plasman na Mundijal i lepo je što će cela Srbija biti srcem uz naše igrače. Na njima je da nam se oduže. Uradili smo dva spota! Neverovatno, ali istinito. Prvi spot je posvećen našoj reprezentaciji, a drugi i deci koja uporno treniraju i nadaju se da će i oni jednom stići do Mundijala”.

Allez, Allez 2018 (official video)

Allez, Allez 2018 (18+ version)