Izgubljeni u svemiru

Izgubljeni u svemiru

Neka nemir čuje (izgubljeni) svemir

Američka naučno-fantastična serija iz 2018-2021. godine. Porodica Robinson odlazi u svemir gde kao što Bajaga reče zamišljaš svetlo kako te nosi kao da si prašina, a sve u cilju da bi se tamo naselili, jer meteor samo što nije pao na zemlju. Sleću na nepoznatu planetu i tu počinju avanture kao što ćemo ih imati ove godine kada budemo krenuli u Grčku na odmor…

Bugari, Stefan Nemanja i Svetog Petra kajgana

Serija ’’Lost in space’’ je snimljena u Netfliks produkciji i utreskano je više para nego za spomenik Stefanu Nemanji, za koji znamo da je koštao kao svetog Petra kajgana. Cela serija blješti od raskoši kao novogodišnja rasveta u Beogradu i jedino što nema narodnih zvezda da pevaju za Bugare u ovoj svemirskoj operi. Doduše nema ni Bugara tj. u prve dve sezone ih nema, ali i treća je u najavi za ovu godinu, pa ćemo da vidimo da li će ih biti vasitinu Hristo Stoičkov.

Porodica Robinson u sastavu mama, tata, dve kćerke i sin se drže zajedno čak i u najtežim situacijama i to je glavna poruka i pouka ove naučno-fantastične zabave za gledaoce od 7 do 77 godina. Tu je i robot koji je najbolji drug od najmlađeg Robinsona i pokvarena doktorka Smit koja nije doktorka, a ni Smit.

Originalna serija je emitovana od 1965-1968. godine i bila je popularna i u ovim krajevima ili što se sada moderno kaže – u regionu, a u stvari misli se na Jugoslaviju koju sad niko ne pominje imenom, a mnogi su tada živeli k’o bubreg u loju. Mada neki sada žive još bolje, i to pre svega tajkuni ili tajfuni kako li se već kaže, a da ne pričamo o prošlim i sadašnjim političarima što se obogatiše na pravdi Boga sa jedva završenom srednjom školom. Poneko i fakultetom dopisno preko interneta.

Život u Srbiji, od tragedije do komedije i obrnuto

Naziv serije ’’Lost in space’’ odlično opisuje naše živote u Srbiji kroz decenije, jer smo i mi izgubljeni u svemiru, a od svega što nam se kosmički desi to su poneki sportski uspesi što ga krvavim radom, voljom i htenjem ostvare Nole ili naše legendarne ekipe u vaterpolu, košarci i odbojci.

Dok budete gledali seriju, setite se izreke Stivena Hokinga: ’’Život bi bio tragičan da nije toliko smešan’’.

 Izgubljeni u svemiru
(2018) on IMDb