Ad Astra

Blaža - Bred Pit

Ad Astra - Bred Pit & Svemirska policija

Ad Astra je američki film iz 2019. godine. Glavni junak je Bred Pit, koji uvek igra samoga sebe, kao i u ovoj svemirskoj operi bez pevanja, a pucanja ima tu i tamo. Brendolina preko Meseca treba da stigne do Marsa gde mu je ćale otišao pre 30 godina i ostao. Ali, stvari se komplikuju jer svemirska policija je svetlost univerzuma i hoće da napakosti našem junaku…

Ad Astra - uvod i razrada

Novi vrti se hit, a ti kao Bred Pit – pevala jedna od najvećih regionalnih zvezdi, ali ovom tanašnom holivudskom filmu ne bi pomogla ni Seve na jahti sa šampanjcem. Već posle 30 minuta cela priča počinje da biva urnebesno smešna kao odevne kombinacije Angele Merkel ili menjanje kroz padeže prezimena austrijskog kancelara.

Specijalni efekti su na visokom nivou, pa gledalac bulji u ekran nadajući se da će film uskrsnusti i dostići nivo barem “Gravitacije”, ako već ne može od “Odiseje u svemiru”, ali nema spasa.

Sjajni glumci poput Donalda Saterlenda i Tomi Li Džonsa se pojavljuju kao ničim izazvani epizodisti i dok gledalac trepne jedan završi na intezivnoj, a drugi odleti u svemir da umre. Džaba vam da kupujete Politiku, nema čitulje ni za jednog ni za drugog.

Gledalac sve vreme prati i unutrašnji monolog glavnog junaka koji ozbiljnim glasom kao na kauču kod Frojda priča o svemu i svačemu, pa je verovatno malo falilo i da pomene i propali brak sa Anđelinom Džoli.

Ad Astra - zaključak

Režiser Džejms Grej je odličan zanatlija, ali kao što može obućar da pogreši i pogrešno zalepi đon, tako je svoj scenario Džejms loše zalepio i režiser Grej nije imao šanse da zakrpi crnu rupu u koju je upao ovaj film.

Pojavljuje se i Liv Tajler, ofucala se malko pa nam svima krivo jer beše lepa i mlada kod Bertolučija i svi smo bili zaljubljeni u nju. Dok budete gledali “Ad astra” setite se izreke Stivena Hokinga: “Svemir je rešiva misterija, a žene nerešiva”.

 Ka zvezdama
(2019) on IMDb